Istorija Green Machines

Green machines otpočinje svoj radni vek daleke 1964 godine u Škotskoj, kada su tržištu ponudili prvi model mašine za čišćenje ulica, a koji je radio po principu vakuuma. Vrlo brzo, ovaj inicijalni model upotpunjen je četkama i u to vreme je predstavljao pravu revoluciju. Sama činjenica da ga je čuvena Margaret Tačer testirala javno, govori o nivou inovativnosti i atraktivnosti u to vreme.

Vrlo brzo, kompanija počinje da unapređuje tehnologije i već 20 godina kasnije

uvodi mašine na dizel pogon, što je u to vreme bilo ekološki napredno i svakako u trci sa najnovijim tehnologijama.

Zanimiljvo je da je početkom 90-tih model 600i zbog svog izizetno futurističkog dizajna poslužio za film Star Wars I, a kasnije i za Men in black. Svakako se može reći da je Green machines imao vodeću ulogu u globalnom razvoju industije eksternih mašina za čiščenje  i kao takav i danas predstavlja lidera u tehnološkom i ekološkom smislu.

1964
GODINA OSNIVANJA
5
VRSTA MAŠINA
0
ZAGAĐENJA
100
EKOLOŠKI PROCENAT
Green machines danas

 

2019 godine kompanija menja vlasničku strukturu i proizvodnja se većim delom seli u Severnu Makedoniju, tačnije Veles. Danas, Green Machines DOO Veles i njegovi partneri u EU, GM Sveepers UK Ltd (UK) i Green Machines International (NL) vrše prodaju širom sveta direktno ili putem distributera. Pod novim vlasništvom Green Machines dalje razvija svoje poslovanje gradeći snažno prisustvo na tržištu uz jake prodajne i uslužne aktivnosti, bilo direktno ili preko renomiranih partnera.

Green Machines razume da je savremeno okruženje pod velikim pritiskom zbog nekontrolisanih ljudskih aktivnosti, ugrožavajući opstanak društva. Posvećeni su smanjenju sopstvenog uticaja i maksimiziranju efikasne upotrebe resursa, što kompaniji daje jedinstvenu priliku da promoviše i demonstrira svoje visoke standarde i lidersku poziciju, kako bi smanjila sopstveni uticaj, ali pre svega uticaj kupaca mašina koje proizvodi.

logo

Posetite zvaničnan sajt

Proizvodi GREEN MACHINES
Revolucionarna mašina za čišćenje
GM1ze

Revolucionarnu mašinu za čišćenje smeća GM1ze čini metle, berače i kolica za odvoz stvari iz prošlošti. Ova kompaktna mašina štedi vreme zahvaljujući moćnoj bateriji za skladištenje. Pored toga, njome se lako upravlja i značajno poboljšava higijena i sigurnost.

500H2

Prva mašina za čišćenje vodoničnih ćelija na svetu, 100% pokretana vodonikom. Gorivna ćelija pretvara kiseonik i vodonik u električnu energiju koja pokreće mašinu za čišćenje, a jedini nusproizvod njene upotrebe je čista voda.

500ze

Trajne performanse za uredan grad i životnu sredinu. Zero-Emission 500ze Green Machines sa električnim pogonom koristi najnoviju generaciju litijum-jonskih akumulatora, sa mogučnošću trajanja ceo radni dan, uz nenadmašno niske troškove energije.

636

Zaista poseban čistač. Značajnim smanjenjem potrošnje vode i svojim sofisticiranim detaljima dizajna, Green Machines 636 smanjuje troškove rada i održavanja.

400

Serija 400 je savršeno pogodna za čišćenje najzahtevnijih spoljnih površina i može da izdrži maksimalna opterećenja u svakodnevnom radu.